Málna / Meggyleves
túrógombóccal
A
leveshez:
60 dkg málna; 4 dl főzőtejszín
A
túrógombóchoz:
250 g túró; 3 evőkanál búzadara; 1 evőkanál liszt; 1 evőkanál cukor; 1
tojás sárgája; 1 tojásfehérje vaníliacukorral keverve
A
leves elkészítése:
A málnát és a tejszínt összeturmixoljuk.
A túrógombóc elkészítése:
A tojás sárgáját keverjük össze a
vaníliacukorral. A túrót, búzadarát, tojássárgáját, lisztet és cukrot
keverjük össze. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, majd
megformázzuk a gombócokat, amelyeket kifőzünk, majd miután kihűltek,
hűtőben tároljuk 4-5 órán keresztül. Ezután a gombócokat egyesítjük a
levessel.