Málna / Meggyleves túrógombóccal

A leveshez:
60 dkg málna; 4 dl főzőtejszín

A túrógombóchoz:
250 g túró; 3 evőkanál búzadara; 1 evőkanál liszt; 1 evőkanál cukor; 1 tojás sárgája; 1 tojásfehérje vaníliacukorral keverve

A leves elkészítése:
A málnát és a tejszínt összeturmixoljuk.

A túrógombóc elkészítése:
A tojás sárgáját keverjük össze a vaníliacukorral. A túrót, búzadarát, tojássárgáját, lisztet és cukrot keverjük össze. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, majd megformázzuk a gombócokat, amelyeket kifőzünk, majd miután kihűltek, hűtőben tároljuk 4-5 órán keresztül. Ezután a gombócokat egyesítjük a levessel.