A címer tetején a fekete kalap jelzi, hogy a címer tulajdonosa áldozópap. Piros színű a bíborosé, lila színű a püspöké. A kalap a méltóság jele. A kalap alatt található pajzsot egy-egy oroszlán tartja jobbról és balról. Az oroszlán a erő, a bátorság és a kitartás jelképe. Mivel két oldalról tartják a pajzsot, ezért a harmóniát is jelképezik.

A pajzs 4 részre van osztva. A bal felső és a jobb alsó rész ugyanúgy 6 részre van osztva: 3 piros és 3 zöld sáv található. A piros a szenvedés felett aratott győzelem, az erő és a hatalom színe. A zöld szín jelzi a harmóniát, a nyugalmat és az örömöt. A piros és a zöld sávok aránya egyenlő, tehát egyenlő mértékben vannak jelen a színek által jelzett tulajdonságok. A pajzs jobb felső részének háttere kék, amely a vidámság, a mennyei harmónia és béke jelképe. Itt található egy galamb, amely olajágat visz. A fehér galamb a hatalom és a szelídség jelképe. Az olajág az Élet jelképe. A pajzs bal alsó részének háttere ugyancsak kék színű. Ebben a részben egy kőszikla található, amelyből forrás fakad. A szikla a határozottság, a legyőzhetetlenség jelképe. A forrás pedig a megnyugvás, kitartás és a bajbajutottak iránti segítségnyújtást jelzi. A pajzs felezővonala nem más, mint egy kard, amely az IGAZSÁGot jelzi. Mindazok, akik az IGAZSÁGot támadják, elbuknak.

A pajzs alatt található felirat a jelmondatomat tartalmazza: "Jöjjetek hozzám, mindnyájan, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, én felüdítelek titeket." (Mt 11, 28-30)